Původ: Slovensko, registrace 1992.
Požadavky: odrůda nenáročná na stanovištěa půdu.
Růst: středně bujný, korunu vytváří kompaktní.
Plod: středně velký, téměř kulovitý, barva hnědočervená, s výraznými lenticelami až malými rzrvými skvnami. Dužnina je zlatožlutá, velmi šťavnatá, výrazně sladká, dobrá, oddělitelnost od pecky je částečná až po důkladném vyzrání.
Podnož: St. Julien A\ MY-KL-A. Tvar: PK, ČK
Plodnost: velká, pravidelná. Zrání: dozrává začátkem srpna.
Odolnost: proti nízkým teplotám vysoká, proti napadení šarkou je tolerantní.
Celkové hodnocení: odrůda myrobalánu pro pěstování i ve vyšších polohách. Plody jsou vhodné pro přímý konzum, džemy, destiláty a kompotování. Je možno množit bylinnými i dřevitými řízky.